Home > Wat is kraftkarton? > Duurzaam verpakkingmateriaal

Duurzaam verpakkingmateriaal

‘Plastic volledig recyclebaar in 2025’ 

Plastic producten voor eenmalig gebruik en verpakkingen op de Nederlandse markt moeten in 2025 volledig recyclebaar zijn. Deze ambitie staat in een plastic pact tussen overheid en bedrijfsleven.               

Decennia lang heeft het gebruik van plastics een grote vlucht genomen. door de praktische eigenschappen van dit materiaal is de wereldwijde toepassing vertwintigvoudigd. Maar gebruik van plastic heeft ook een keerzijde. Daarom slaan de overheid, koplopende bedrijven en andere organisaties nu de handen ineen en ondertekenen ze Het Plastic Pact NL.

Er kan gezegd worden dat we leven in een plastic tijdperk; Er is al zoveel plastic geproduceerd dat we de aarde zes keer met plastic tasjes zouden kunnen inwikkelen. Al dit plastic is nu een groot milieu schadelijk  probleem aan het worden. Er komt bijna altijd aardolie aan te pas, net als allerlei schadelijke stoffen. Daarnaast gaat het gepaard met waterverspilling en -vervuiling, om over de effecten op biodiversiteit maar te zwijgen. 

Kraft is daarom een mooie oplossing het is recylecbaar, sterk, in allerlei vormen te vervaardigen, en goed bedrukbaar, niet gebleekt, wit karton is van nature niet wit maar met chemicalien wit gebleekt niet echt milieuvriendelijk, bij een minimale bedrukking op bruinkraft is de uitstraling voor produkten een mooie vervanger voor de plastic verpakking, wij kunnen helpen met een team van specialisten om producten in kraft te verpakken, middels een jarenlange ervaring in het bedenken van oplossingen, 

Steeds meer wordt er aan innovatie gedaan om de Plastieken / plastic te veranderen naar kartonnen oplossingen lees ook een: Duurzaambedrijfsleven , de wereld veranderd het is een begin om met deze innovaties plastic verpakkingen te veranderen naar kartonnen verpakkingen, kraftverpakkingen heeft de kennis om u te helpen met deze verandering,

Offerte voor een duurzame kraftkarton verpakking aanvragen?
Neem direct contact op
© 2023 KRAFTverpakkingen.nl